Dinsdag 18 februari
SOMMELIERS MASTERCLASS OXER WINES
Unieke masterclass door Oxer Bastegieta
Op dinsdag 18 februari krijgen sommeliers de kans om een unieke masterclass van wijnmaker Oxer Bastegieta (Oxer Wines) bij te wonen bij NOTK Wine. Oxer is gevestigd in Rioja Alavesa (Laguardia) waar hij in 2009 zijn eerste wijn maakte en verliefd werd op de regio en buitengewone wijngaarden.
Al vanaf zijn eerste wijn geniet Oxer van nationale en internationale erkenning en blijft hij zichzelf telkens overtreffen met nieuwe, onvergetelijke wijnen die je bijblijven. Vrijwel alles wat hij verdient wordt vervolgens weer geïnvesteerd in de aankoop van oude percelen. Waarin hij potentie ziet, die hij volledig natuurinclusief bewerkt, maar waar hij ook vooral zijn eigenzinnige filosofie op los kan laten. Inmiddels heeft hij ook wijngaarden in de heuvels van Kortezubi, nabij de Baskische kust. Hier maakt hij txakoli’s die gastronomisch, onderscheidend en authentiek zijn.
Loepzuiver en elegantie ten top
De bijna 100 jaar oude wijngaarden in La Rioja zijn gelegen in Elvillar, Leza, Navaridas, Laguardia (Rioja Alavesa), Cárdenas en San Vicente de la Sonsierra (Rioja Alta). Door regeneratieve landbouw en biologische teelt staat respect voor de natuur centraal. In de kelder is de aanpak minimaal: de wijnen spreken volledig voor zichzelf en onthullen de essentie van hun terroir.
Het resultaat? Unieke en elegante wijnen, geliefd bij fijnproevers en geroemd door critici. De frisheid, finesse en het verfijnde fruitige karakter onderscheiden hen van andere wijnen in de categorie of regio. De prachtige labels met illustraties vol symboliek zijn kenmerkend voor de wijnen van Oxer.
Vinificatie gebeurt met gebruikte Franse eik, Oostenrijkse foeders, kruiken van klei uit Padilla en betonnen eieren. Dit garandeert wijnen die fruitig blijven, zonder overdreven invloeden van houtgebruik. Op licht zure, klei-leemachtige bodems met kalksteen en mergel, en een perfecte zonoriëntatie, ontstaan loepzuivere wijnen met diepte en balans.
Programma
10:30 – 11:00
11:00 – 13:00
13:00 – 15:00
Inloop
Masterclass door Oxer
Aansluitende (optionele) lunch *
- * Na de masterclass is er de mogelijkheid om aan te schuiven voor een 3-gangen lunch (€ 75,00 – inclusief 3 glazen wijn) met collega’s uit het vak. Bij aanmelden graag doorgeven of je hier gebruik van wenst te maken en of we rekening moeten houden met allergieën of dieetwensen.
Aanmelden
Wees er snel bij aangezien we maar een paar plekken beschikbaar hebben. Ben je erbij? Meld je dan aan door een mail te sturen naar aanmelden@buro-on-off.nl of door op onderstaande button te klikken. Geef meteen even aan of je aanschuift bij de lunch of niet.
Over NOTK
NOTK is het restaurant van Lukas Wiegman en Thomas Traa. Ze behoeven weinig tot geen introductie in de wijnwereld en zijn een autoriteit op hun vakgebied. Beiden zijn jarenlang sommeliers op topniveau geweest in prestigieuze restaurants in binnen- en buitenland. Lukas behaalde dit jaar de felbegeerde titel ‘Beste Sommelier van Nederland’.
Deze masterclass wordt georganiseerd door Buro On/Off, in samenwerking met restaurant en importeur NOTK Wine en importeur Twaalf Procent of meer.