About NOTK
Lukas Wiegman en Thomas Traa behoeven in de wijnwereld weinig tot geen introductie. Beide heren zijn een autoriteit op hun vakgebied. Ze deden serieuze ervaring op bij de meest prestigieuze restaurants in binnen- en buitenland. Wat ze nog meer met elkaar gemeen hebben? Een ongekende energie. Dat wat goed voelt, pakken ze met beide handen aan. Door hun aanstekelijke enthousiasme, flexibele houding en megadosis kennis, maken ze NOTK tot de ultieme one-stop-shop op het gebied van wijn!
Lukas Wiegman
Lukas heeft wereldwijd ervaring opgedaan in de wijnwereld; als sommelier, wijnmaker en wijndocent. Momenteel Beste Sommelier van Nederland
Meer Informatie
Lukas Wiegman leerde na de Hogere Hotelschool in Den Haag de kneepjes van het vak bij domaine Lise et Bertrand in Montlouis-sur-Loire. Na dit avontuur kreeg hij de kans aan de slag te gaan als sommelier bij FG Restaurant** en FG Food Labs*. Hij leerde door een volledige oogst mee te draaien bij het gerenommeerde wijnhuis De Toren in Stellenbosch, Zuid-Afrika. Vervolgens zette hij zijn carrière voort in hét wijnrestaurant van Melbourne, Australië: Dinner by Heston Blumenthal. Het aanbod van Attica om in het wereldberoemde restaurant in dezelfde wereldstad in dienst te treden kon hij vervolgens niet weigeren. Met flink wat bagage aan wijnkennis en ervaring keerde hij terug naar Nederland. Lukas is afgelopen 15 april ook Beste Sommelier van Nederland geworden voor de aankomende 2 jaar. In november mag hij Nederland vertegenwoordigen op het Europees Kampioenschap Sommelier.
Thomas Traa
Thomas blijft wat dichter bij huis en werkt al bijna tien jaar op hoog niveau in Rotterdam en omstreken als sommelier.
Meer Informatie
Thomas Traa zette zijn eerste horecastappen in Delft, als maître-sommelier bij Le Mariage. In Delft ontmoette hij ook zijn vrouw Sanne, patissier van beroep, zij is nog steeds een grote culinaire inspiratie voor NOTK. Later als sommelier bij FG Food Labs* en FG Restaurant** raakte hij echt gefascineerd door wijn. Hij besloot zich er verder in te verdiepen en behaalde de nodige certificaten. Hij reisde naar menig wijnboer in Europa en ontwikkelde zich eigenhandig tot meesterproever. Hij specialiseerde zich vervolgens in Champagne en de wijnen uit de Rhône. Weinigen weten zoveel van Champagne als Thomas Traa. Naast mede-oprichter van NOTK wordt hij geroemd als de sympathieke sommelier van HMB in Rotterdam.