Op dinsdag 18 februari krijgen wijnliefhebbers de kans om een uniek wijnmakersdiner van Oxer Basteqieta bij te wonen bij NOTK Wine. Deze eigenzinnige wijnmaker geniet een stortvloed aan nationale en internationale erkenning. We zijn dan maar al te trots dat hij speciaal voor deze samenwerking overkomt uit Spanje om voor een onvergetelijke avond te zorgen.

Sinds 2009 verovert deze gepassioneerde wijnmaker de harten van fijnproevers wereldwijd. Gevestigd in Rioja Alavesa, creëert Oxer elegante, gastronomische en onderscheidende wijnen met opvallende labels vol symboliek. Elke cent die hij verdient, wordt geïnvesteerd in de aankoop van oude percelen die hij volledig biologisch bewerkt. Inmiddels heeft hij ook wijngaarden in de heuvels van Kortezubi, nabij de Baskische kust, waar hij waanzinnig goede txakoli’s maakt.

Respect voor de natuur staat centraal, maar ook in de kelder is de aanpak minimaal: de wijnen spreken volledig voor zichzelf en onthullen de essentie van hun terroir. Tijdens de vinificatie wordt er gebruikgemaakt van Franse eik, Oostenrijkse foeders, kruiken van klei uit Padilla en betonnen eieren. Het resultaat? Unieke, loepzuivere wijnen die fruitig blijven zonder overdreven invloeden van houtgebruik en zich absoluut onderscheiden van de massa. 

Maar liefst 10 wijnen (halve glazen) passeren deze avond de revue waarbij wijnmaker Oxer je tussendoor op geanimeerde wijze meer vertelt over de speciale wijnen die per gang geschonken worden. Ook de meeste exclusieve en gewilde flessen uit de top range zullen deze avond geopend worden. Dit terwijl je geniet van een uitgekiend 5-gangen diner dat speciaal voor deze avond is samengesteld door onze chef.

We verwachten dat dit diner snel uitverkocht zal raken, dus raden je aan om niet te lang te wachten met het kopen van een ticket.

Als we rekening dienen te houden met allergieën of dieetwensen dan horen we dat graag (info@notk-rotterdam.nl).